11 Mart 2008 Salı

İLKBAHAR BAKIMI

25 Şubat 2008 de Yılın ilk beslemesini kek ile yaptık, 8 Mart 2008 günü sabah saat 05.30 da kalkıp Manavgat Hacıobası ve Yeşilada da bulunan arı sahipleri olarak Ben Rıfkı Arı ve Harun Kalaycı,TalipKalaycı,Ali Gümüş,Sermet Gümüş(Tekeli)Suat Koyuncu iki araçla yola çıktık Akçapınar köyü yakınlarında 6-7 adetlik Domuz sürüsüne rastladık. Tabi onlarla ilgilenecek zamanımız yoktu olsa ne yapacaktık, son yıllarda köylüler ürün alamaz oldu bu mahlukat yüzünden. Sohbet muhabbet vede genellikle bizim Üçpınar Kasabamızın köye dönüşmesi konuşuldu. Gerçekten bizim kasaba Üçpınar 1955 lerden bu yana belediyelik ve eski Bucaklardan. Nüfusu 1100 şu anda hep göç verdi. 50 yıl evvel iki kat nüfus vardı.
Bizim bozkır ve civarında ve Seydişehir antalya karayolunda çektiğim resimlerdede gördüğünüz gibi kar var. sabah kahvaltımızı Antalya yolu üzerinde bir çeşme başında yaptık, saat 10 da arılığa vardık.
Hazırladığımız bir kiloluk kekleri arılara naylon torba ile verdik, bakımları yaptık yemekten sonra biraz dinlenip Rulamit vermeyi kararlaştırdık arılığa geldiğimizde ne gördük verdiğimiz kekler sıcaktan erimiş ve kovandan akmaya başlamış işlevik delikleri kapanmış arılar dışarıdan gelen girememiş ve kovan önünde yığılmalar olmuş, kovanların eğilimini önden arkaya doğru eğimledik delikleri açtık, arı hırçınlaştı yanımda bulunan arkadaş Suat Koyuncu arı sokmasından fenalaştı ve soğuk suya girdi duş aldı Ali Gümüş te incidal varmış 200 yılında miyadı dolmuş birazda ona gülüşmelerimiz oldu.Bende alerji tableti vardı ondan içti kurtardı suat.Bu kek biraz balı fazla olmuş sanırım birde hava sıcaklığı 25 derece idi. Böyle durumlarda kek verme işini bir kap içinde vermek lazım mesela küçük dondurma kapları filan olabilir.
Bu arada arılar bol polen getimekteler, arıların genel durumları da iyi.Bir dahaki beslememiz sıvı Şekerle olacak.

İLKBAHAR BAKIMI


25 şUBAT 2008 GÜNÜ