17 Aralık 2007 Pazartesi

ARICI DOSTLARA

Merhaba arıcı dostlarım,
Yavaş yavaş sizleri izleme, faaliyetlerinizi araştırma faslı sona eriyor sizleri yaklaşı 3-4 aydır izliyorum.
2007 Mayıs ayında arıcılığa 20 koloni alarak başladım. Şimdi hoppalaaa demeyin aldık işte, hani bizim köyde arıcı çok onlar bana yardımcı olur filan diye düşündüm. Nerdeee herkes kendi işinde gücünde.
Başladık 20 koloniyle şurupla besleme yapıyorum, bir ayda ballık ilave ettim durum iyi gidiyor. Temmuz ayı geldi baktım arıda duraklama meydana geldi bir iki gün sonra gerileme başladı şöyle anlatayım, son petekten itibaren arı petekten çekilmeye başladı. Soruyorum tanıdık arıcılara onlar da aynı şikayet var yavru yapmıyor arı diyorlar. Sonuçta aldığım 20 koloni den 15 inden 300 kg civarında bal aldım. İleride Resimlerini ve filmlerini göreceğiniz yaylamda (şunuda belirteyim dijital fotoğraf makinemide yeni aldım) keven bitkisi bol miktarda mevcut. Bu bitkinin balının donduğunu arıcılar ve baldan anlayanlar bilir.
İlk yazıma pat diye Donmuş bal konusundan girmem de ondan olabilir. İlk yazım baldan anlamayanlara idi.

Benim 22 koloni arı şu an Manavgat Yeşilada köyünde tatilde en son 16 Kasımda gidip onlara kendi elimle hazırladığım kekleri birer kiloluk olarak sundum. Ocak sonuna kadar onlara dokunmam ama son görüşmemizde barut gibilerdi maşallah. Her zamanki gibi saldırganlıkları da devam ediyordu. Kızdım onlara sizin ırkınızı değiştireceğimdedim. Kafkas yapmayı düşünüyorum.

Bizim arıcılık merakı dedelerden intikal Rahmetlik dedem Şıhların Hafız Arı yı ve arıcılığı çok sevdiğinden soyadını ARI yazdırmış. Arılığı varmış tabi eskiden fenni kovan pek yok bizim buralarda şimdilerde de kara kovan kalmadı.
Görüşmek üzere hoşça kalın.